De showroom van Cube Interiors

In de showroom van Cube Interiors staan modern en klassiek, sober en excentriek...

… harmonisch naast elkaar. Dankzij hun onbegrensde creativiteit slagen zij erin atypische decoratieve elementen uitstekend aan te wenden om steeds opnieuw de prachtigste interieurs te creëren.

Wie zijn de drijvende krachten achter Cube Interiors?

In 2008 besloten Olivier Colmant en Joffrey Moretti het bureau voor binnenhuisarchitectuur Cube Interiors in België op te richten. Olivier is landschaps- en interieurarchitect van opleiding, Joffrey coördineert de projecten. Het bedrijf groeide gestaag sinds zijn oprichting en beschikt nu over verscheidene vestigingen in Europa.

Olivier en Joffrey willen hun klanten tijdens het volledige proces begeleiden, van de allereerste schetsen tot en met de uitvoering. Niets wordt aan het toeval overgelaten en alle betrokken partijen – binnenhuisarchitecten, ingenieurs, enz. – werken de hele tijd nauw samen. Bovendien levert Cube Interiors ook op maat gemaakte meubels, zodat klanten hun interieur tot in de kleinste details kunnen afwerken.

Omdat zij esthetische verfijning hoog in het vaandel voeren, is het normaal dat ze een beroep doen op de decoratieve elementen VAN NOËL & MARQUET om de muren van hun woning te verfraaien.

Wonen in een herenhuis dat ook een showroom is

Voor dit project, in samenwerking met de NOËL & MARQUET-producten, besloten zij om hun woning in Beersel, die ook dienst doet als showroom, opnieuw in te richten. Beersel ligt in de buurt van de Belgische hoofdstad Brussel.

Het elegante gebouw dateert van het begin van de 20e eeuw. Ze besloten om de originele gevel te behouden, maar het interieur helemaal te renoveren, zodat er een prachtig contrast ontstaat tussen traditie en een moderne look.

Hun voorkeur ging uit naar een sobere, moderne en geraffineerde sfeer en inrichting. Om het geheel een wat excentrieke uitstraling te geven, kozen zij decoratieve elementen van NOËL & MARQUET, die zij op een hoogst ongewone manier toepasten. Zo gaven zij het eerbiedwaardige gebouw een tweede jeugd.

Hun selectie van plinten en lijsten, hun mengeling van moderne of juist uiterst decoratieve elementen creëert een perfecte harmonie die op haar beurt bijdraagt tot een gezellige sfeer.

Uitzonderlijke muurdecoratie

Elk vertrek werd verfraaid met NOËL & MARQUET-producten, van de slaapkamers tot het salon, zonder het kantoor te vergeten. Joffrey en Olivier hebben daarvoor plinten, muurpanelen, plafondlijsten, wand- en kaderlijsten en rozetten op een zeer originele manier gebruikt. We nemen nu enkele vertrekken onder de loep.

We beginnen onze verkenning in de salon. In de woonkamer combineerden zij wandlijsten, plafondlijsten en rozetten, altijd met hun kenmerkende originele invalshoek. De sierlijsten Z41 ARSTYL®, WL7 WALLSTYL®, NE4 PURE NOMASTYL® en Z101 ARSTYL® en de rozetten R6 ARSTYL® en R24 ARSTYL® tegen het plafond, die traditioneel wit zijn, werden zwart geschilderd. Het effect is gewoon verbluffend. Cube Interiors besloot om ook de muren van dit salon te decoreren. Ze gebruikten daarvoor de Z10-wandlijsten en combineerden ze met het Z101-hoekstuk, zodat er elegante wandkaders ontstonden. Het contrast met de overige ontwerpelementen is heel charmant.

Focus op Z101 ARSTYL®

In de trappenhal decoreerden Joffrey en Olivier het plafond met 3D LIQUID ARSTYL® wandpanelen met sublieme golfmotieven. En de kleur? Zij bleven hun eerdere keuze ook hier trouw en schilderden de elementen matzwart, waardoor het plafond een zekere sensuele uitstraling krijgt.

In de keuken brachten ze een paneel met wandlijsten aan tegen een muur … maar dan wel verticaal! Deze wandlijsten vormen samen een elegant motief dat het idee van stalactieten oproept.

Ten slotte werpen we nog een blik in de slaapkamers. Ook daar maakten ze gebruik van wandlijsten uit de WALLSTYL® en ARSTYL®-reeksen. De muurkaders die zo ontstaan benadrukken de lijsten of creëren schitterende grafische effecten die de wanden met het plafond verbinden.

Meer informatie over LIQUID ARSTYL®