De kantoren van Miysis, 3D content creators

Gegokt en gewonnen!

Ontdek hoe de Noël & Marquet-plafondlijsten een Belgisch kasteel uit de 18e eeuw helpen schitteren.

Een kasteel als kantoorruimte

Het kasteel van Miysis bevindt zich in Voroux-Lez-Liers, in de Belgische provincie Luik. Dit prachtige gebouw met twee vleugels en twee bijgebouwen dateert uit de 18e eeuw.

In 2014 nam Miysis een gedurfde beslissing: het verwierf dit heerlijke landgoed, in de hoop dat het bedrijf in hetzelfde tempo zou blijven groeien.

Na de aankoop vond Miysis dat het gebouw dringend een meer hedendaagse look verdiende, zonder aan authenticiteit in te boeten. Dat moest gebeuren met uitsluitend kwaliteitsvolle producten die passen bij het kasteel. De NOËL & MARQUET-plafondlijsten dragen nu in grote mate bij tot de eigentijdse toets die destijds in het gebouw ontbrak.

Groeien in een stimulerende omgeving

Het Belgische bedrijf Miysis werd in 2007 opgericht door twee jonge vennoten met durf en visie. Het bedrijf heeft zich de laatste tien jaar gespecialiseerd in het creëren van grafische 3D-visualisaties voor diverse sectoren: architectuur, design en industrie. Miysis is nu een expert in het creëren van high-end 3D content, van fotorealistische beelden tot innovatieve interactieve applicaties en animaties.

Het team telde 7 leden toen het bedrijf het kasteel aankocht en bleef sindsdien gestaag groeien. Momenteel bestaat het Miysis-team uit 25 sterk gemotiveerde grafici, specialisten en software-ontwikkelaars die content creëren.

Elegante behaaglijkheid

De nieuwste renovatieronde, in 2020, hield een grote uitdaging in: hoe installeer je indirecte verlichting zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het kasteel? De perfecte oplossing heet WT3 WALLSTYL®plafondlijst, een product dat tegelijk nuttig en mooi is. Deze plafondlijsten werden immers vooral ontwikkeld om indirect licht in ruimtes te brengen, maar ook om functioneel te zijn. Ze verbergen elke onvolmaakte afwerking en creëren een elegante overgang tussen muren en plafonds.

Meer informatie over WT3 WALLSTYL®

Een grafisch ontwerpbureau kan uiteraard niet zonder computers. En bij computers horen massa’s kabels die je liever aan het oog wilt onttrekken. De WT3-plafondlijsten brengen redding, door hun vormgeving en formaat. Ze verbergen efficiënt, sober en strak de bekabeling en zorgen tegelijk voor indirecte verlichting, die de rijk versierde plafonds met decoratief gipswerk tot hun recht laten komen.

Deze moderne lijsten dragen bij tot de behaaglijke sfeer in de gangen van het kasteel. De producten van NOËL & MARQUET zijn hedendaags elegant en passen toch harmonisch bij de 18e eeuwse neoklassieke stijl.

De werkzaamheden waren veel uitgebreider dan de installatie van plafondlijsten. Van de pas geschilderde muren tot het gloednieuwe meubilair en de talrijke lichtarmaturen: de renovatie van het kasteel van Miysis is ongetwijfeld schitterend geslaagd.