Event- en Shooting-Location Gebrüder Fritz

Berlin: the place to be

Bijna geen enkele andere stad is zo levendig als Berlijn. Op elke hoek valt hier wel iets te ontdekken, want achter de vaak onopvallende gevels gaan de mooiste locaties schuil. De multiculturele geest en de nonchalance hebben ook Kathrin Limburg naar Berlijn gebracht. “Wat ik zo leuk vind aan Berlijn is dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn.” De oprichtster van Gebrüder Fritz Location heeft in de hoofdstad van haar liefde voor oude gebouwen haar beroep gemaakt.

Voor bijzondere evenementen en shootings

Gebrüder Fritz bestaat uit twee locations: Gebrüder Fritz in Berlin-Charlottenburg en Carl Fritz in Berlin-Mitte. De individueel ingerichte kamers bieden ruimte voor marketingevenementen en workshops met een unieke flair. Maar door hun bijzondere charme zijn ze ook geliefd bij reclamemakers als opnamelocatie voor productfotografie, campagnes of films. Gerenommeerde merken zoals Adidas, Catrice Cosmetics en Moët Chandon zijn net als wij verliefd geworden op de locatie en hebben hun shootings en evenementen verplaatst naar dit droomdecor.

Bekijk de video

Zich steeds weer opnieuw uitvinden

Dat is het motto van deze stijlvolle panden. Ze worden voortdurend heringericht – een creatieve uitdaging die de marketingcommunicatiespecialiste graag aangaat. Ze heeft nooit design gestudeerd. Ze neemt alle beslissingen voor de inrichting van de kamers op basis van haar buikgevoel. Om ervoor te zorgen dat de locatie steeds nieuwe visuele impulsen biedt, wordt ze elk jaar op het einde van het jaar heringericht. “Maar sommige kamers vind ik zo mooi dat ik er niets aan verander”, vertelt Kathrin.

Om haar ideeën te realiseren, vertrouwt ze op Dörte Krüger-Mähl, een ervaren schilder, die vele jaren ervaring heeft in de binnenhuisarchitectuur en ook zeer vertrouwd is met onze designelementen. “Ons werk hier bij Gebrüder Fritz bestaat uit het herontwerpen”, vertelt ze ons. Het gevoel voor kleuren en de combinatie van bij elkaar passende panelen en plinten helpen om de kamers steeds weer een compleet nieuwe uitstraling te geven.

De sierlijsten van NOËL & MARQUET vind je in alle kamers van beide locaties terug. Het is prachtig om te zien hoe de verschillende lijsten een kamer totaal kunnen veranderen. Dat zie je vooral in het nieuwere Carl Fritz, dat voor het eerst een renovatie heeft ondergaan: “Mensen die het gebouw van vroeger kennen en hier binnenkomen, denken soms dat ze op een andere verdieping zijn, want hier heeft natuurlijk alles een compleet nieuwe look gekregen”, vertelt Kathrin trots.

Eén ding is zeker: deze locaties zijn een geweldige bron van inspiratie voor interieurinrichting. Hier komen de charme van oude gebouwen en eigentijds ontwerp chic samen. De elegante wandvormgeving en de zorgvuldig uitgekozen vloeren van de showrooms bieden een groot contrast met moderne meubels en trendy decoratieve accessoires. Ze creëren een creatieve ruimte voor ideeën, wensen en visies. Of het nu gaat om grote evenementen, stijlvolle privégelegenheden, innovatieve workshops of zelfs bijzondere film- en fotoshoots: Gebrüder Fritz en Carl Fritz bieden voor elke gelegenheid de juiste setting.

“Als iemand mij vraagt zeg ik altijd: investeer in muren en vloeren, want dan maakt het niet uit wat je erin zet. Ook al zet je er slechts enkele dingen in, het zal er altijd geweldig uitzien. Muren zijn zoals mensen: ze willen goed gekleed zijn.” – Kathrin Limburg