Studio Keen – project “Deux Cheminées”

Kijk eens naar dit transformerende renovatieproject van een typisch appartement in het hart van Wenen. Met behulp van onze plafondlijsten, wandlijsten, plinten en rozetten kon Studio Keen de charme van het oude gebouw behouden en de ruimte een frisse nieuwe look en eigentijdse uitstraling geven.

Details

  • Projectontwerper Studio Keen
  • Fotograaf Stephan Offermann
  • Jaar 2023
  • Locatie Wenen
  • Type Appartement
  • Website Visit the website

Een dreamteam

Dit is Studio Keen; een jong en spannend designcollectief gevestigd in Wenen, opgericht door Angelina (Gini) Dörfler en Marietta Kiesling. Als goede vriendinnen met een gemeenschappelijke passie voor interieur en design besloten de twee ambitieuze ondernemers in 2023 hun krachten te bundelen om een uitgebreide en op maat gemaakte service te bieden om interieurs naar een hoger niveau te tillen. Terwijl Marietta gespecialiseerd is in renovatie, met een focus op oude gebouwen, ligt Gini’s expertise in het inrichten en decoreren van ruimtes.

Angelina Dörfler en Marietta Kiesling; oprichters van de Oostenrijkse ontwerpstudio Studio Keen.

Het duo heeft in totaal meer dan 270.000 volgers op social media en inspireert hun gemeenschap door hun oog voor interieur en uitmuntende werk. Door het samenkomen van twee creatieve geesten en verschillende maar complementaire benaderingen van design, is Studio Keen in staat om een unieke touch te brengen die wordt gedefinieerd door hun puurheid, oog voor detail en groot begrip van ruimte en balans in decoratie.

In 2023 waren we verheugd om hen te ondersteunen bij hun eerste project als nieuw opgerichte ontwerpstudio. Als exclusieve merkpartners stelden we ons volledige gamma decoratieve profielen ter beschikking en lieten we hen hun magie doen.

Deux Cheminées

Het eerste project dat het dynamische duo aannam was het appartement “Deux Cheminées” in een typisch oud Weens gebouw in het centrum van de stad. Het appartement moest volledig gerenoveerd worden en de ruimte bood veel potentieel.

Conservatie en renovatie

Het behoud van de karakteristieke originele kenmerken van het appartement was de sleutel tot het succes van dit project. De tijdloze visgraat hardhouten vloeren, hoge plafonds, handgemaakte getinte glazen ramen en ouderwetse kozijnen en deuren werden allemaal zorgvuldig bewaard en opgeknapt om de oorspronkelijke charme van het pand levend te houden. De oude tegelkachel in Zweedse stijl, die een make-over kreeg met een frisse laag witte verf, dient nu als een meesterlijk decoratief middelpunt in de slaapkamer. De ruimte is nu voorzien van moderne meubels, verlichting, decoratie en een prachtige tweede open haard, waaraan het project zijn naam te danken heeft.

De impact van NOËL & MARQUET producten

Het appartement had, net als veel andere appartementen in Wenen, originele stuclijsten. Studio Keen wilde deze typische eigenschap benadrukken en besloot decoratieve elementen van NOËL & MARQUET te installeren om de bestaande profielen zo goed mogelijk aan te vullen.

De woonvertrekken waren al voorzien van plafondlijsten, plinten en rozetten, maar de gang had er geen. Gini en Marietta vonden referenties in het NOËL & MARQUET-assortiment die overeenkwamen met de ontwerpen van de oorspronkelijke sierlijsten om een uniform resultaat te bereiken. Onze grote gebloemde R24 rozet, sierlijke Z41 plafondlijst en tijdloze klassieke FB2F plinten werden dus gekozen om de rode draad door te trekken in alle ruimtes van het appartement.

Studio Keen besloot ook om het wanddecoratieconcept volledig te herzien door klassieke wandframes in Parijse stijl te integreren, gemaakt van onze WL2 wandlijsten. De frames werden geïnstalleerd in de slaapkamer, woonkamer en hal en op bepaalde deuren.

Door de oorspronkelijke charme van het pand te behouden en te versterken met de juiste selectie van decoratieve profielen, konden de ontwerpers de juiste balans vinden tussen traditionele Weense architectuur en hedendaags interieurontwerp, waardoor het appartement een warme en uitnodigende ruimte werd.

Selecteer je land of regio om specifieke inhoud voor jou te zien.

Naar "Noël & Marquet - International"