Somista – koffie- en wijnbar

Naar antwerpen voor een koffie

De havenstad Antwerpen wordt beschouwd als de stad van de trendsetters in België. Talrijke pop-up stores en gevarieerde cafés en restaurants maken van deze kunststad een topbestemming voor al wie creatief is of houdt van mode en cultuur. Als je in deze trendy omgeving wilt opvallen, moet je je charme tonen – en daar is de Coffee & Wine Bar Somista in geslaagd.

Genieten in een moderne omgeving

In juni was het eindelijk zover: Deborah D’Amico realiseerde haar droom en opende haar eigen kleine bar. In een moderne en gezellige sfeer serveert zij de beste koffie, zorgvuldig geselecteerde wijnen en heerlijke tapas. Haar liefde voor lifestyle en mooie dingen mocht in het interieur niet ontbreken, en dus vroeg ze haar jarenlange vriendin Anouk Taeymans om haar te helpen haar project mee vorm te geven. Want als voormalig assistente van de getalenteerde binnenhuisarchitect wist Deborah precies hoe belangrijk een passend interieur is voor een succesvolle en gezellige oase van genot. En gelukkig voor ons wist Anouk al precies met welke designelementen ze het beste uit de charmante locatie kon halen.

Details, die het design versterken

Een geweldige locatie pak je subtiel aan. Om het zichtbare metselwerk in het charmante oude gebouw tot zijn recht te laten komen, koos Anouk voor een bijzondere wandlijst. De IL10 WALLSTYL® lichtlijst met geïntegreerde LED-strip onderstreept het mooie design. De zachte verlichting maakt van de “naakte” muren een eyecatcher en geeft het interieur een warme en gezellige sfeer.
Om de lichtlijsten perfect te laten aansluiten aan het deurkozijn zorgt de WB3 WALLSTYL® deursokkel voor een strakke en tijdloze overgang. Bovendien is het deurkader aangekleed met ons allround talent WL6 WALLSTYL® en ontstaat er zo een extra decoratief highlight.
In de glad gepleisterde inkomzone zorgt de fijne FL6 WALLSTYL® plint voor de gewenste sobere en harmonieuze overgang tussen muur en vloer. De ronde, licht asymmetrische vorm van de plint past daardoor perfect in een moderne interieurinrichting.

Zoals Charles Eames zei: “De details zijn geen details, zij maken het ontwerp”. Ook Anouk koos dit citaat als motto voor haar project. Plinten worden vaak gezien als een noodzakelijk “kwaad” in de binnenhuisarchitectuur. In de Somista versterken de lijsten echter op en geweldige manier het design in zijn geheel en creëren met de componenten van deze unieke locatie bijzondere effecten.