Het oudste hotel van Madrid – Gran Hotel Ingles

Het oudste hotel van Madrid opende zijn deuren voor het eerst in 1886.

Het Gran Hotel Inglés is het oudste luxehotel van de Spaanse hoofdstad Madrid. Het was zelfs toen al innovatief met een eigen restaurant in één van de eerste straten met elektriciteit. Een uniek hotel in het centrum van Madrid dat stedelijke verfijning combineert met de glamour uit vervlogen tijden. 48 kamers die gericht zijn op ontspanning en u meenemen op een inspirerende reis door de tijd.

Heropening na uitgebreide renovatie

Als La Época in de 19e eeuw de faciliteiten loofde van een hotel dat in Madrid zijns gelijke zocht met “lift, badkamer op iedere verdieping, elektrische verlichting, stoomverwarming en alles waarvan gasten dromen om zich ergens goed te voelen”, zal het Gran Hotel Inglés in de 21e eeuw zijn opwachting maken met de nieuwste geneugten en de sobere, klassieke elegantie waarmee het zich vroeger wist te onderscheiden.

Net als Don Agustín in de jaren 1880 staken de nieuwe eigenaars de plas over op zoek naar een bondgenoot die de oude pracht van de oorspronkelijke kamers, eetzalen en gastenkamers in een eigentijdse stijl kon herstellen. In de VS ontmoetten ze David Rockwell en zijn team die de uitdaging aangingen om het Gran Hotel Inglés weer tot leven te wekken. Het ervaren, bekroonde team van architecten en interieurarchitecten was enthousiast over de restauratie van het hotel.

In 2018, 132 jaar na de eerste opening, opende het nieuwe Gran Hotel Inglés opnieuw zijn deuren voor gasten. Het behoort sindsdien tot de beste adressen van de stad, nee zelfs tot de “Leading hotels of the World”.

Designelementen van NOËL & MARQUET met historische voorbeelden

Waren het aanvankelijk nog 72 kamers, dan zijn het nu 48 eersteklas ingerichte kamers en suites, die met profielen van NOËL & MARQUET de charme en elegantie van de Great Gatsby weer doen opleven.

In de kamers werd met de wandlijst WL6 WALLSTYL® een modern design gebruikt om een grafische verbinding tussen wand en plafond tot stand te brengen. De grote plafondlijsten Z40 en Z41 ARTSTYL® doen de lobby er ruim uitzien, terwijl in de zalen, de gangen, het restaurant en de bar verschillende lijsten uit het assortiment WALLSTYL® worden gebruikt, aangevuld met verschillende rozetten. De hoge plinten FD15 (15 cm) en FD20 (20 cm), beide overigens zoals alle plinten van NOËL & MARQUET stootvast en waterbestendig, vormen een perfecte aanvulling.

Onze andere projecten