Duurzaamheid

Wij nemen onze verantwoordelijkheid 

Als familiaal bedrijf heeft NMC er altijd over gewaakt om zijn verantwoordelijkheid te nemen tegenover de toekomstige generaties. Dit streven naar energie-efficiëntie, duurzaamheid en klimaatbescherming steunt op de controle en optimalisatie van de milieukwaliteit in elke fase van de ontwikkeling, productie en distributie van de NOËL & MARQUET design-elementen:

  • De energie is afkomstig van een eigen installatie zonnepanelen en bijgevolg 100% groen.
  • Afval wordt voor bijna 100% teruggewonnen in de eigen recyclage-installatie.
  • Gesloten circuits beperken het waterverbruik tot een minimum.
  • NMC sa beschikt over het ISO 14001- certificaat, de internationale norm inzake milieubeheersystemen.
  • Alle NOËL & MARQUET producten (ARSTYL®, WALLSTYL®, NOMASTYL®) zijn voorzien van het BREEAM product declaratie

Bijenkolonies

In de lente van 2020 verwelkomde de productievestiging van Eynatten twee bijenkolonies. Onze medewerkers konden actief helpen bij de constructie en het onderhoud van de bijenkasten; ook werden ze ingewijd in het belang van biodiversiteit en de bescherming van insecten. Eind augustus sloten we het bijenseizoen af met de honingoogst. Die leverde in totaal 12 liter honing op die verdeeld werd onder de vrijwilligers die de bijen hadden helpen verzorgen.

Wilde bloemen

Om onze bijen en andere insecten van voldoende voedsel te voorzien en ze hierbij dus de beste overlevingskansen te bieden, zaaiden we meer dan 9500 m² van de productiesite in met weidebloemen. De bloemenweide wordt niet gemaaid zodat de bloemen volgend jaar op dezelfde plek weer kunnen opschieten.

Bomen

Bomen zijn een belangrijke habitat en een rijke bron van voedsel voor insecten en wilde vogels. Daarom hebben we 17 nieuwe en overwegend inheemse bomen geplant, waaronder appelbomen, pruimelaars en perelaars. De nieuwe bomen komen de al aanzienlijke bomenpopulatie van de productievestiging van Eynatten versterken.

Dieren

Dankzij onze jarenlange inzet voor biodiversiteit en duurzaamheid leven er op onze site in Eynatten vandaag heel wat dierensoorten. Met ietwat geluk kunnen onze medewerkers hier herten, wilde ganzen, Euraziatische gaaien of everzwijnen observeren.